Bătrânul „nu și-ar fi imaginat niciodată să vadă” clubul coborând în Ligue 2

La Matmut Atlantic,

Așa, la vremea respectivă, aproape că îl sunam pe Gérard Lopez. De ce ? Să-i spun proprietarului și președintelui Girondins de Bordeaux că i-am găsit (în sfârșit) o ​​echipă. Ei bine, desigur, unii sunt poate puțin înaintați în vârstă, dar ar putea totuși să facă plasa cu puțină pregătire. În Liga 2, desigur! Iată cei unsprezece aliniați de Navy and White miercuri la Matmut Atlantique în timpul meciului caritabil în favoarea asociației Les Liens du Cœur care ajută persoanele cu defecte cardiace: Roux – Ferrié, Koscielny, Saveljic, Chalmé – Ducasse, Sané , Plasil – Saivet, Pauleta, Laslandes.

Ca să conștientizeze, lovitura de start abia s-a dat că vulturul din Azore plantase deja două. Și cu finețe, desigur! Zâmbete, îmbrățișări… Toți au fost foarte fericiți să se reîntâlnească, ca la aniversarea a 140 de ani de la Girondins de Bordeaux acum câteva luni. O atmosferă care contrastează bineînțeles cu coborârea în iad a clubului lor preferat și foarte probabila retrogradare a acestuia în Ligue 2 sâmbătă aceasta cu ocazia ultimei zile din L1. Era așadar momentul potrivit să le înmânăm microfonul și mai ales să-i ascultăm.

Multă „tristețe”, puțină „mânie”

Ca de obicei, marele Cheick Diabaté, întors acasă, a fost cel mai emoționant până la punctul de a-și pierde zâmbetul incredibil: „Nu mi-aș fi imaginat niciodată să-i văd pe Girondini coborând în Ligue 2. Sunt trist. Mi-e rău. „Tristețe, omonim, Lassina Diabaté” se simte mult „de asemenea. Același lucru și pentru Pedro Miguel Pauleta care tot cere tuturor „să țină capul sus” să se trezească mâine.

Dar „lovitura este grea” pentru Lamine Sané, fostul mijlocaș de la Bordeaux: „Am crescut la Bordeaux, am jucat pentru Girondins, sunt un suporter al clubului. Sunt multe dezamăgiri. „Didier Tholot, simte el. „puțin supărat” în fața acestei situații. Actualul antrenor al lui Pau FC cu siguranță nu și-a imaginat să se regăsească poate în sezonul viitor în Ligue 2 împotriva clubului său pentru totdeauna. Chiar dacă „noi fusesem deja fierbinți sezonul trecut” își amintește emblematicul Marius Trésor, „Nu m-am gândit niciodată că o să-i văd pe Girondini coborând”. Ultima retrogradare datează din 1991.

Simbolul Koscielny

Deci ce să faci acum? „Deja, o să așteptăm să aflăm ce se poate întâmpla pentru că nu știm nimic”, spune cu amărăciune campioana Franței din 1999, Lilian Laslandes. El continuă: „Îmi pare rău pentru că toți iubim acest club. Lucrurile s-au schimbat și va trebui să punem niște valori înapoi în acest club. „O dorință care capătă sensul său deplin atunci când un anume… Laurent Koscielny apare pe gazon. Da, da, fundașul internațional a îmbrăcat tricoul Girondins de Bordeaux ca ambasador, la doar trei luni după ce a fost dat afară din echipa profesionistă de conducerea clubului. Ubuesque. Lunar.

Pe aceeași temă, Lassina Diabaté le cere liderilor „să învețe lecțiile acestui sezon” pentru că pentru fostul mijlocaș „sunt 90% din lucruri de schimbat. „Bordeaux a trăit peste posibilitățile sale de ani de zile. Astăzi, clubul va trebui să revină pe drumul cel bun și să urce cât mai repede posibil”, insistă Marius Trésor. Toți speră să vadă clubul găsind rapid drumul spre L1. Pentru asta, Cheick Diabaté, un adevărat idol local, spune chiar că este gata să se întoarcă acasă: „Nu aș putea niciodată să spun nu lui Bordeaux, asta, trebuie să știi. Dar hei, nu eu decid, depinde de ei (conducătorii). Vom vedea, poate, de ce nu. Este suficient să spunem că, de la această declarație, locuitorii din Bordeaux au cerut întoarcerea lor.

Didier Tholot, care făcea adesea apeluri la picioarele fostului său club, nu va spune mai mult: „Toată lumea știe atașamentul meu față de Girondins de Bordeaux. „Lamine Sané, el susține că și-a oferit serviciile. Așteptând să afle mai multe despre viitorul clubului, pentru marele Cheick, „singura soluție astăzi este să lupți pentru ca Girondinii să urce rapid în Ligue 1, deoarece Bordeaux nu este o echipă din Ligue 2”. „Locul lui Bordeaux este în Ligue 1”, conchide Pauleta.

Add Comment