Brendan Gallagher ou combattre le temps qui passe | Vous avez vu?

Evident, povestea nu spune dacă s-au referit la jucătorii din NHL, dar nu este imposibil, pentru că îmbătrânirea și, prin urmare, să reziste în această ligă, este cu siguranță un privilegiu rar și uneori poate fi asemănător, în funcție de contractul spus îmbătrânirea, cu un naufragiu.

Cuvântul este puternic și nimeni nu a ajuns să-i arunce un colac de salvare lui Brendan Gallagher. Își joacă sezonul cu o vigoare reînnoită, primește șanse de gol, se face remarcat, continuă să aibă un impact asupra jocurilor Canadiensului.

Cu toate acestea, aceasta este provocarea atacatorului, care tocmai s-a accidentat la partea inferioară a corpului, care, în ciuda unui început încurajator, întârzie să obțină rezultate.

Diferite modele statistice sugerează să nu izolați performanțele unui jucător de-a lungul unui sezon pentru a identifica o tendință, ci să le grupați în grupuri de două. Sunt încă devreme, dar revenind la începutul campaniei trecute, Gallagher trece prin cele mai neproductive momente ale carierei sale, 10 goluri și 22 de pase decisive în 78 de jocuri.

După ce a trecut pragul anilor treizeci și cunoscând toată suferința fizică îndurată de la începutul carierei, un stil de joc, al său, care l-a făcut deosebit de eficient, adăugat la faptul că contractul său se întinde până în vara anului 2027, există motive să analizează chestiunea.

Martin St-Louis, asta e bine, știe multe despre cum să rămână atât de dominant în ciuda trecerii timpului. Antrenorul CH este cel mai în vârstă câștigător al Trofeului Art-Ross (campion cu punctaj) din istoria ligii la venerabila vârstă de 37 de ani în 2012-2013.

Martin St-Louis și Vincent Lecavalier în uniformele Tampa Bay Lightning în 2007

Foto: Getty Images/Jim McIsaac

Quebecerul vorbește adesea despre importanța diversificării jocului, a dezvoltării de noi abilități, a încetinirii ritmului chiar și pentru jucătorii al căror obicei este să se grăbească cu capul în plasă fără a pune întrebări. Ca Gallagher…

Este amuzant pentru că într-un joc recent, a mers pe jocul de putere și a fost pe perete. Are libertatea de a face asta. Nu a venit rândul lui să treacă în fața fileului. Dar multă vreme, era întotdeauna rândul ei să plece. Calcă pe gheață și știe că nu trebuie să fie tot timpul tipul din fața fileului, să fie primul atacant în șah tot timpul.a dat ca exemplu.

Pentru a continua să evolueze la treizeci de ani, înseamnă să luăm fiecare antrenament ca pe o oportunitate de a se îmbunătăți, astfel încât să-și păstreze joc unde ar trebui să fie. Îl încurajăm să facă asta. »

Un citat din Martin St-Louis despre Brendan Gallagher

E ușor de spus, râse Gallagher, Marty încă arată ca un tip care ar putea juca.

Această nouă abordare nu i-a zâmbit încă. Pe parcursul celor patru sezoane în care a navigat cu un ritm de marcator de 30 de goluri, Gallagher a jucat între 16 și 17 minute pe meci. Un total a scăzut la 15 min 1 s în ultimii doi ani și la 14:21 în acest sezon. El a fost deja limitat la 12 minute și mai puțin de șase ocazii.

Timpul de gheață este măsura supremă a adecvării unui jucător, conform antrenorilor săi, iar cea a lui Gallagher este în prag. Niciodată nu a mai jucat atât de puțin din anul de debut (13:52).

Șansele lui de a marca de înaltă calitate scad și ele. Din 2017-18 până în 2019-20, perioadă în care extrema dreaptă a marcat de 86 de ori în 223 de meciuri, a obținut 15 în incremente de 60 de minute la cinci împotriva cinci. El a rămas între 13,6 și 14 în următorii doi ani și tocmai a scăzut la 11 în această toamnă, ocupându-se pe locul 8 printre atacanții Habs.

Urmăriți parada

Așadar, cum să ții pasul cu toți acei tineri arme care luptă pentru locul tău an de an într-o ligă care pare să devină din ce în ce mai rapidă, când patinajul nu este tocmai cea mai mare putere a sa? ?

Aparte câteva ajustări ici și colo, Gallagher asigură că nu a schimbat nimic în felul său de a se pregăti și nici în antrenamentul de vară. Rutina zilnică ce.

Merg acolo câte un an, a explicat cei treizeci și ceva. Cu siguranță mă simt mult mai bine decât anul trecut. Există lecții pe care le înveți, de exemplu. Există beneficii care vin odată cu vârsta. Există și avantaje când ești tânăr. Trebuie să joci la acele avantaje, acele puncte forte. Nu este nimic diferit de ceea ce am avut de-a face toată viața.

La fel este și pentru un jucător mic: există avantaje și dezavantaje. E ca vârsta. Joci conform experienței taleel a adăugat.

Interesanta comparatie.

St-Louis preferă să vorbească despre evoluție.

Încercați să plasați jucătorii într-un mediu în care pot evolua. Este vina jucătorului dacă nu evoluează, este vina lui antrenor? Poate fi un pic din ambele. Evoluția este modul de a face antrenament, sesiuni video, comunicare. Trebuie să ai o mentalitate de creștereargumentează antrenorul.

Prin urmare, este o lucrare aprofundată pe care St-Louis a început-o cu Gallagher (și cu celelalte trupe ale sale). Un demers al cărui principal interesat recunoaște meritele și încearcă să aplice, cu oarecare succes, trebuie admis, deși nu se reflectă încă în rezultatele sale. Din numărul de ocazii obținute, Gallagher ar trebui să aibă peste trei goluri anul acesta. Dar a fost ghinion?

Curba de vârstă

Majoritatea jucătorilor ating apogeul la vârsta de 24 sau 25 de ani și scad încet până la 30 de ani, moment în care performanța lor poate începe să scadă cu riscul de colaps total în jurul vârstei de 34 sau 35 de ani.

Acest domn oarecum alarmist se numește Rob Vollman, un pasionat de statistici avansate. El ridică această teorie în cartea sa Lovitură statistică : Ghidul suprem pentru analiza hocheiului. O carte pe care, evident, nici Patrice Bergeron, nici Brad Marchand nu au citit-o.

Mulți statisticieni au analizat această întrebare pentru a încerca să prezică declinul performanței unui jucător și, astfel, să ofere un avantaj competitiv organizațiilor. Multe scenarii susțin aceste modele, dar există și multe excepții.

Pentru mai multe informatii despre subiect:

Prin urmare, Gallagher se luptă împotriva trupului său învinețit, împotriva timpului de gheață diminuat, împotriva cruzimii timpului care trece și împotriva numerelor. E mult.

Mulți au pariat împotriva lui în cariera lui și toți au pierdut.

Add Comment