Félix Auger-Aliassime | Le tennis pour changer des vies

Videoclipurile postate pe Instagram sunt sincer emoționante. Atins, Félix Auger-Aliassime dansează și cântă, înconjurat de zeci de copii togolezi a căror bucurie de a trăi străpunge ecranul.


„Acestea sunt realități pe care le cunoaștem, dar cred că ne lovește diferit să vedem asta în persoană. Pentru a vedea că, în ciuda tuturor, au un zâmbet. Toți copiii pe care i-am văzut au fost fericiți ”, sugerează Quebecerul la telefon.

În timpul interviului său cu Presa, vineri, sportivul de 22 de ani conduce după o altă zi emoționantă în regiunea Kara, una dintre cele mai defavorizate din Togo. El este acolo de luni, la 24 de ore după ce Canada a câștigat Cupa Davis.

Prin urmare, în ultimele șase zile, Auger-Aliassime a vizitat diferite școli primare din regiune pentru a se interesa despre progresul inițiativelor posibile în cadrul proiectului #FAAPointsForChange, înființat în 2020 în parteneriat cu BNP Paribas și asociere Care.


FOTO DIN CONT INSTAGRAM @WEARETENNIS

Félix Auger-Aliassime cu copii togolezi

Pentru fiecare dintre punctele sale câștigate pe circuitul ATP, Auger-Aliassime donează 5 dolari programului EduChange, care promovează educația celor mai vulnerabili copii și își propune să pună capăt violenței pe care o suferă. Banca franceză BNP Paribas triplează pariul, pentru un total de 20 de dolari. Din 3 ianuarie 2020, a câștigat 16.486 de puncte; prin urmare, au fost donați peste 325.000 USD.

Banii au fost folosiți în special pentru renovarea infrastructurilor și pentru a oferi școlilor și echipamentelor sportive școlilor: caiete, creioane, crampoane, mingi etc.

„A fost bine să văd în persoană – chiar dacă am avut procesele verbale în scris în prealabil – și să văd cu ochii mei impactul pe care l-a avut proiectul”, notează Auger-Aliassime.

De mai bine de două minute, tenismenul canadian enumeră tot ce a făcut de luni. El spune în special că a mers să întâlnească adulți tineri cu vârste între 18 și 20 de ani care, datorită programului, beneficiază de pregătire profesională. Au fost anterior în situația de a abandona școala din lipsă de bani.


FOTO DIN CONT INSTAGRAM @WEARETENNIS

Félix Auger-Aliassime a cunoscut tineri adulți care, datorită programului, beneficiază de pregătire profesională.

„Am vorbit cu o tânără de 18 ani care a spus în limba ei maternă că învață să fie croitoreasă, dar fără proiect probabil că ar fi plecat în Nigeria și ar fi putut ajunge în căsătorie. aranjate și constrânse sau traficate cu fete tinere. Lucruri cu adevărat groaznice. »

Este o realitate că ei trăiesc aici. Au nevoie de proiecte ca acesta, sau altele, care să-i ajute să iasă din situații dificile de genul acesta. M-a atins extrem de mult.

Felix Auger-Aliassime

Vizita sa în Togo, țara din care este tatăl său, Sam, i-a permis de asemenea să vadă ce ar mai putea fi îmbunătățit pentru a ajuta oamenii. Tânărul se gândește în special la acești copii de 6, 7 și 8 ani care trebuie să meargă până la trei ore pe zi pentru a merge la școală și a se întoarce. El ar dori să se asigure că „au școală primară și gimnazială în satul lor, că nu trebuie să părăsească satul pentru a-și continua școala”.


FOTO DIN CONT INSTAGRAM @WEARETENNIS

Félix Auger-Aliassime se pregătește să joace fotbal cu copiii togolezi

Presiunea, un privilegiu

Félix Auger-Aliassime s-a impus ca unul dintre cei mai buni jucători din lume în ultimele luni. Ne amintim cele trei titluri consecutive ale sale în octombrie, cu participarea la finalele ATP și la 6e rang mondial. Și performanțele sale la Cupa Davis, unde Canada a câștigat turneul pentru prima dată în istoria sa.

În Togo, „FAA” este însoțit de tatăl său, de sora și de soția sa. Deși ultimele zile au fost încărcate, exploiturile din ultimele săptămâni au făcut parte din discuție.

„Îmi amintesc de toate momentele pe care le-am petrecut anul acesta, în ultimii ani, chiar și cu tatăl meu încă din copilărie, care ne-au adus acolo unde suntem astăzi… E o nebunie. »

Mi-am făcut timp să-mi reamintesc că nimic nu s-a făcut, nimic nu a fost garantat și că trebuie să muncim pentru a ajunge unde suntem astăzi.

Felix Auger-Aliassime


FOTO DIN CONT INSTAGRAM @WEARETENNIS

Félix Auger-Aliassime cu copii togolezi

Quebecezul recunoaște că a dormit mult în ultima vreme, ori de câte ori are ocazia. — Asta trebuie să însemne că sunt obosit! exclamă el. „Cred că există și o decompresie emoțională. Asta e bine, este important când vine vorba. Dar, în același timp, din punct de vedere energetic, nu mă simt obosită. Îmi revin bine de fiecare dată între turnee. Corpul meu este bine. »

La întoarcerea din Africa, Auger-Aliassime plănuiește să petreacă câteva zile binemeritate în liniște, acasă. Apoi, va relua antrenamentele înainte de a participa la prima ediție a Ligii Mondiale de Tenis, turneu de expoziție care va avea loc la Dubai, în perioada 19-24 decembrie. Va fi o oportunitate pentru el să se antreneze în condiții caniculare înainte de a pleca în Australia. pentru primul Grand Slam al sezonului.

Sezonul 2023 promite. Fanii tenisului vor avea mari așteptări de la el. Va putea el să răspundă?

„Îmi place fraza lui Billie Jean King, care spune că presiunea este un privilegiu, renunță el. […] Prefer să fiu în poziția în care sunt în acest moment, unde oamenii se așteaptă… Eu, de fapt, mă aștept să fac lucruri grozave de la următorul turneu. »

Și atunci, va avea mereu, în adâncul său, această motivație suplimentară de a înscrie cât mai multe puncte. Pentru micul togolez.

„Uneori e greu, trebuie să mă împing, dar există un copil care trebuie să meargă trei ore în ziua lui doar pentru a ajunge la școală. Îmi spun: haide, poți să faci un efort și să dai tot ce este mai bun din tine pentru că ceea ce faci aici are impact asupra acestor copii. »

Add Comment