Parc des Princes, fereastră de transfer, Qatar… Cele cinci fraze șocante din interviul lui Nasser Al-Khelaïfi

Președintele PSG vorbește într-un interviu acordat L’Équipe, în marginea Cupei Mondiale 2022.

Nici un răgaz pentru Nasser Al-Khelaïfi. Dacă PSG este momentan în vacanță, cu o reluare a antrenamentelor colective programată pentru începutul săptămânii la Saint-Germain-en-Laye, președintele său este mai prezent ca niciodată. După mai multe interviuri cu presa străină, liderul Qatar, prezent desigur la Doha pentru Cupa Mondială, răspunde la întrebările de la Echipa . Extrase.

Parc des Princes? Dacă orașul Paris nu dorește să accepte oferta noastră, plecăm»

Va pleca, nu va pleca? Nasser Al-Khelaïfi a aruncat o piatră în iaz și a pus multă presiune asupra Primăriei Parisului prin presa despre Parc des Princes în ultimele zile. Cuvinte pe care le reiterează și le explică în acest interviu. Înțelegând punctul de vedere al susținătorilor, dar crezând că „PSG nu are stadionul pentru a ajunge la cel mai înalt nivel financiar și chiar sportiv“, presedintele clubului Capitalei asigura ca el”nu putem sta (la Parc) in aceste conditii, nu avem de ales“.”Dacă putem face un pas, vom rămâne. Dar nu vrem să stăm inactiv„, lovește el, afirmând că”primăria ar trebui să se gândească la oferta (sa).„. „NAK” denunță în treacăt „doua fete„ de Anne Hidalgo, care nu ar ține același discurs în privat și în public despre Qatar, și abordează cu ambele picioare pe primul ei adjunct, Emmanuel Grégoire, care „vorbesti prea mult» și susține și un dublu discurs. “Dacă nu vor să accepte oferta noastră, plecăm„, rezumă el, adăugând că are”Opțiuni», inclusiv construirea unui nou stadion la Paris.

VEZI SI – Începutul incredibil de sezon al lui Neymar cu Paris SG

Suntem la PSG pe termen lung»

Celălalt subiect fierbinte al momentului la Paris este vânzarea clubului. Din partea clubului oricum. Domnul Al-Khelaïfi și-a reiterat interesul față de ideea de a ceda „5, 10, 15%“acționează și găsește”un investitor și un partener strategic” pentru a “pentru a ajuta clubul să crească, să crească brandul, expertiza noastră, afacerea noastră“.”În adâncul inimii mele, nu vreau să vând nicio acțiune. Dar dacă este în interesul clubului, de ce nu?“, este de acord. Nu este vorba de o dezangajare la finalul Cupei Mondiale sau chiar în anii următori, așadar. “Suntem aici pe termen lung“, promite el. Este clar.

Nu cred că vom investi în transferurile de iarnă, nu avem nevoie de nimeni»

Dar fereastra de transfer de iarnă? Christophe Galtier nu ascunde că mai așteaptă un fundaș (Milan Skriniar), unele surse sugerând că Luis Campos nu a lăsat deoparte căutarea unui atacant. Cu toate acestea, șeful clubului nu este dornic de ideea de a slăbi sforile poșetei în această iarnă. “Vom vedea, dar nu cred. Nu avem nevoie de nimeni. Trebuie să păstrăm aceeași echipă. Cred că am găsit un spirit colectiv și că suntem bine“, asigură el, cântând laudele lui Galtier, “un antrenor foarte bun», și recunoscând că a existat «Problemeîntre Luis Campos și Antero Henrique în această vară, în timpul pieței transferurilor. Este primul numit care acum ia frâiele singur. “Antero va rămâne dar nu va mai conduce prima echipă„Explică „NAK”, de asemenea, preferând să nu se ude prea mult în legătură cu extensiile lui Leo Messi și Kylian Mbappé. “Sper că vor fi cei mai puternici de la Cupa Mondială. Atunci vom vorbi“, se sustrage el.

Oamenii nu pot accepta că Cupa Mondială este organizată Qatar»

Colegii noștri nu au ezitat să pună întrebări furioase despre Qatar. Președintele parizian, ministru fără portofoliu și apropiat șeicului Tamim ben Hamad Al Thani, se pozează în apărătorul unei țări care, potrivit acestuia, este victima hărțuirii internaționale. “Oamenii nu pot accepta că aici se organizează Cupa Mondială“, asigură el. “NAK” amintește că micul emirat are deja ”schimb valutar», Alunecând în treacăt că «companiile străine trebuie să gestioneze și modul în care angajează oamenii“. Și pentru a adăuga:Toată lumea este binevenită în Qatar. Indiferent de naționalitatea, originile, credințele, sexul lor. Dar cerem un lucru: respect pentru cultura noastră. Noi, când suntem la Paris, respectăm. Nu cred că ar trebui să amesteci politica și sportul. (…) Vreau să-i mulțumesc lui Hugo Lloris pentru ceea ce a spus.„Nasser Al-Khelaïfi se referă aici la motivele care au determinat FFF să renunțe la banderolă”iubire pentru toţi„, căpitanul echipei Franței spunând că este necesar”respect» cultura ţării gazdă.

Nu am timp să vorbesc despre micii criminali profesioniști»

Detenție ilegală, documente incriminatoare, tortură… Este o afacere sordidă care se află în fața instanțelor, cu așa-zisul Tayeb Benabderrahmane, un fost lobbyist pentru Qatar, în rolul de acuzator. Nasser Al-Khelaïfi se apără. “Vorbești despre criminali profesioniști. Au schimbat avocații de mai multe ori decât și-au schimbat poveștile și minciunile. Este manipularea mass-media supremă. Sunt doar uimit că atât de mulți oameni și-au considerat minciunile și contradicțiile drept credibile – dar asta este lumea media în care ne aflăm astăzi. Justiția își va urma cursul. Nu am timp să vorbesc despre micii criminali profesioniști„, insistă liderul Qatar, în vârstă de 49 de ani.

.

Add Comment