Pau: ghidul practic al Marelui Premiu

Pentru a face acest lucru, mașinile din program sunt echipate cu motoare inovatoare alimentate cu energie electrică, hidrogen, biocombustibili, combustibili sintetici… Doar monolocul Euroformula Open își vor păstra energia obișnuită anul acesta înainte de a trece la low carbon în 2023.

Această revoluție implică…

Pentru a face acest lucru, mașinile din program sunt echipate cu motoare inovatoare alimentate cu energie electrică, hidrogen, biocombustibili, combustibili sintetici… Doar monolocul Euroformula Open își vor păstra energia obișnuită anul acesta înainte de a trece la low carbon în 2023.

Aceasta revolutie implica un alt domeniu cu noi categorii pentru publicul Pau precum WTCR (masina de pasageri care functioneaza cu combustibil cu emisii reduse de carbon la 65%) sau ETCR (masina de pasageri care functioneaza in totalitate cu energie electrica). Pentru a descoperi aceste noi competiții, iată câteva sugestii practice cu câteva ore înainte de primele ture ale roții.

Redacția vă sfătuiește

Unde sa parchezi?

Organizarea unui Grand Prix în centrul orașului are inevitabil repercusiuni asupra parcărilor. Acesta este motivul pentru care spectatorii sunt sfătuiți să-și lase mașina într-una dintre cele trei parcări releu (Hameau, Clinique, Catherine de Bourbon) pentru a ajunge la circuit cu autobuzul folosind navetele regulate. Parcarea Place de Verdun este și ea o opțiune, mai ales că porțiunea situată în fața cazărmii Bernadotte este gratuită. Din acest loc, Coxitisul este cel care aduce amatori pe traseu.

Cum să intri în incinta circuitului?

Accesul la circuit se face prin două porți principale de pe Boulevard des Pyrénées. Spectatorii pot folosi astfel funicularul (de la ora 6.30 și seara târziu în funcție de curse) pentru a coborî în Piața Aragon unde – o noutate majoră în acest an – vor lua o pasarelă care leagă stadionul Tissié de sala Sernam. Scopul acestei infrastructuri este de a fluidiza traficul pietonal și de a evita ocolirile lungi pentru a ajunge la celelalte locuri de pe circuit. Cealaltă posibilitate, mai clasică, este să coborâm scara metalică situată pe Boulevard des Pyrénées (spre Parc Beaumont). În sfârșit, va exista și acces prin Sernam prin stadionul Eau-Vives din Bizanos. Atenție totuși, parcarea este foarte limitată deoarece majoritatea locurilor sunt rezervate organizației.

Redacția vă sfătuiește

Unde să vezi cursele?

Patru tribune întâmpină pasionații de sport cu motor în timpul acestui 79și editare. Capacitatea de locuri este în scădere în acest an odată cu eliminarea tribunei Alain Prost. Totuși, organizația deschide publicului larg standul Oscar (280 de locuri) – rezervat anterior localnicilor și persoanelor cu mobilitate redusă. Situată în fața Palatului Beaumont, oferă o „locație de prim rang” pentru că „în acest punct al circuitului se întâmplă mereu ceva”, avertizează promotorii care laudă și calitatea tribunei Foch. Toate standurile sunt dotate cu un ecran gigant pentru a nu rata nimic din cursul curselor. Desigur, se poate admira și trecerea mașinilor de curse din peluzele Parcului Beaumont sau din împrejurimile circuitului. Spectatorii își pot înclina privirea și de pe Boulevard des Pyrénées pentru a se bucura gratuit de spectacol.


Spectatorii pot observa gratuit mașinile de curse de pe Boulevard des Pyrénées.

Arhive PP JP.G.

Ce preturi?

Festivalul Pau Motors a alcătuit o listă de prețuri în funcție de formula aleasă: fie pe zi, fie peste trei zile, care poate include sau nu un loc într-un stand rezervat. Copiii sub 12 ani nu plătesc taxă de intrare, iar pentru cei cu vârsta între 12-18 ani se aplică tarife reduse. Pentru a avea un loc garantat în tribune este necesar să socotiți între 25€ (vineri) și 45€ (sâmbătă sau duminică) pe zi și 85€ pentru cele 3 zile. Accesul fără loc înregistrat pentru ziua în tribune costă de la 25 EUR (vineri) la 30 EUR (sâmbătă și duminică) și 65 EUR pentru 3 zile. Sâmbătă, 7 mai, seara este liberă de la ora 19, oportunitatea de a vedea sferturile de finală ale ETCR precum și finalele Cupei Adour Ocean cu spectaculosul Twingo rulând pe super etanol.

Redacția vă sfătuiește

Unde sa mananci?

În limitele Grand Prix-ului, mai multe posibilități sunt disponibile publicului pentru o gustare. Pe de o parte, cele trei restaurante situate in perimetrul circuitului (La Forge Moderne, La Belle Epoque si Fin Gourmet) functioneaza normal, isi amintesc organizatorii. Pe de altă parte, douăsprezece restaurante efemere oferă catering pe stadionul Tissié, parcul Beaumont și sala Sernam. În afara limitelor evenimentului, pe Place Clemenceau este în prezent amenajat un „sat gourmet”. Sub barnumele deschise din această joi, ora 11, vizitatorii vor putea să mănânce la fel de bine ca și în stilul restaurantului sau bodegas-ului în cele trei weekend-uri mari (din 5 până în 22 mai) pe care le include GP.

Citiți și la pagina 24

Condițiile de trafic în timpul Marelui Premiu

Traficul pe circuit va fi complet închis în timpul evenimentului: vineri 6 mai de la 7:00 la 21:00, apoi sâmbătă 7 mai de la 6:30 la 23:00 și în final duminică 8 mai de la 6:30 la 20:30. Gara rămâne accesibilă prin Place de la Monnaie cu o oprire de un minut la parcarea Stadionului (prima jumătate de oră de parcare este gratuită). Rețeaua de autobuze Idélis și naveta Coxitis își adaptează traseele, liniile F, T1, 5, 6, 8, 9 și 15 vor fi întrerupte până duminică (detalii găsiți pe www.reseau-idelis.com ).
Locuitorii vor putea obține ecusoane de acces, permițându-le să intre și să iasă din incinta circuitului, precum și carduri de parcare care să permită accesul la un spațiu într-una dintre parcări. Aceste elemente vor fi colectate de luni 2 mai până joi 5 mai între orele 9 și 19 la organizația PC Parking Sernam (vis-a-vis de fabrica de Tramvai). Aceștia vor trebui să prezinte la prezentare: un act de identitate, o dovadă a adresei, documentul de înmatriculare al vehiculului.

Add Comment