Shiba Inu: Este 0,0001 USD un obiectiv realist pentru sfârșitul anului?

Până de curând, piața de valori se bucura de una dintre cele mai puternice raliuri din istorie, după o piață de urs. A durat puțin peste un an pentru ca indicele de referință S&P 500 să se dubleze de la cel mai scăzut nivel al zilei. Dar, în comparație cu spațiul criptomonedei, câștigurile din acțiuni arată ca arahide.

De la nivelul scăzut al pandemiei din martie 2020, valoarea globală a monedelor digitale a catapultat aproape 1,6 trilioane de dolari, traducându-se într-o mișcare de peste 1.100%. În timp ce Bitcoin și Ethereum, care reprezintă aproximativ 62% din valoarea totală a pieței de criptomonede, sunt responsabile pentru o parte semnificativă a acestei creșteri a valorii nominale, monedele mai puțin cunoscute precum Shiba Inu sunt cele care atrag mulțimi de noi criptomonede. investitorilor.

Câștigul istoric al lui Shiba Inu a atras noi investitori cripto.

Dacă vă întrebați „De ce Shiba Inu?”, nu căutați mai departe decât performanța sa uluitoare de anul trecut.

La 1 ianuarie 2021, un singur token SHIB putea fi achiziționat pentru suma microscopică de 0,000000000073 USD. Dar în mai puțin de 10 luni, aceleași monede vor atinge maximul istoric la 0,00008841 USD. Scăzând șase zerouri după zecimală, SHIB a obținut un câștig intra-an record de peste 121.000.000%. Cu alte cuvinte, investind 1 dolar la miezul nopții de 1 ianuarie 2021, ai fi devenit milionar, începând de la vârful SHIB pe 27 octombrie.

Chiar și ținând cont de faptul că Shiba Inu s-a vândut în mod semnificativ la sfârșitul anului 2021, este puțin probabil să vedem vreodată un câștig anual de aproximativ 46.000.000% pentru un activ cripto. Câștigurile care schimbă viața ca acesta sunt mai mult decât suficiente pentru a atrage noi investitori.

Desigur, Shiba Inu a avut ajutor. De exemplu, dinamica pieței criptomonedei a contribuit la succesul acestui token necunoscut până acum. Deși este relativ ușor să pariezi împotriva acțiunilor prin scurtarea acțiunilor și/sau cumpărând derivate (cum ar fi opțiunile de vânzare), aceleași instrumente nu există neapărat în spațiul criptomonedei. Cu excepția bitcoin, nu există opțiuni derivate pentru pariuri împotriva monedelor digitale mai puțin cunoscute. În plus, nu toate schimburile de criptomonede permit vânzarea în lipsă. Toate acestea au creat o tendință naturală de cumpărare pe care Shiba Inu a exploatat-o ​​pe deplin.

Nici vizibilitatea mai mare nu a stricat. O serie de schimburi de criptomonede au ales să listeze SHIB anul trecut. Împreună cu lansarea în iulie a schimbului descentralizat ShibaSwap, aceasta a creat un scenariu în care lichiditatea bursei s-a îmbunătățit drastic într-un interval de timp foarte scurt.

Pot vorbi despre Shibarium și metaverse să împingă SHIB la 0,0001 USD până la sfârșitul anului 2022?

Dar conform celor peste 1,14 milioane de deținători unici ai lui Shiba Inu, jetonul lor ar putea oferi o nouă performanță în 2022 (și mai departe). Dacă un nou câștig de 46.000.000% nu este pe ordinea de zi, o creștere de aproape cinci ori a valorii la 0,0001 USD – Jetoanele SHIB își schimbă mâinile la 0,00002064 USD în momentul scrierii acestui articol – ar putea fi posibilă până la sfârșitul anului.

Cel mai mare catalizator din 2022 este lansarea publică așteptată a proiectului blockchain de nivel 2 dezvoltat intern, Shibarium.

Fără a intra în detalii tehnice, Shiba Inu este un token construit pe blockchain-ul Ethereum. Deși Ethereum este un blockchain foarte fiabil, a fi legat de această rețea populară înseamnă a avea de a face cu taxele mari de tranzacție ale Ethereum și cu întârzierile ocazionale de procesare. Scopul Shibarium este de a reduce drastic taxele de tranzacție pentru a face mai economică utilizarea SHIB ca formă de plată.

Până acum, nu a fost stabilită o dată de lansare pentru Shibarium. Cu toate acestea, s-a raportat la începutul acestui an că Shibarium era supus unei a doua runde de testare privată. Încă se așteaptă să fie gata pentru lansarea publică la jumătatea anului 2022, care se apropie cu pași repezi.

Shibarium este cheia dezvoltării ecosistemului Shiba Inu. Dezvoltatorii proiectului au anunțat anterior că intenționează să creeze jocuri bazate pe blockchain și să vândă loturi digitale de teren, numite „Ținuturile Shiba„, în propria sa iterație a metaversului. Aceste terenuri Shiba, precum și personajele din jocurile bazate pe blockchain, vor fi stocate ca jetoane nefungibile (NFT). Pentru ca o piață NFT să prospere, comisioanele de tranzacție trebuie să fie minime, de unde este importanța lansării cu succes a Shibarium cât mai curând posibil.

Având în vedere că Shiba Inu a fost una dintre cele mai căutate criptomonede din Statele Unite în 2021, nu poate fi exclus ca rețelele de socializare să-i dea un impuls SHIB făcându-l să mănânce încă zero.

Momentul „arată-mi” al lui Shiba Inu poate dezamăgi.

Cu toate acestea, practic toate semnele și punctele de date sugerează că șansele ca Shiba Inu să ajungă la 0,0001 USD, ca să nu mai vorbim de a încheia anul acolo, sunt extrem de scăzute.

Cea mai flagrantă problemă cu Shiba Inu este că nu iese în evidență între mii de alte proiecte inovatoare de criptomonede. Fiind un token ERC-20 construit pe blockchain-ul Ethereum, SHIB nu este, în cele din urmă, nimic mai mult decât o monedă de plată. Valoarea sa de piață este înconjurată de alte proiecte care oferă contracte inteligente și capacitatea de a dezvolta aplicații financiare și non-financiare descentralizate. Fără utilitate care schimbă jocul, este greu de imaginat că Shiba Inu rămâne relevant pe termen lung.

Shiba Inu nici măcar nu este o monedă de plată deosebit de populară sau importantă. Directorul de afaceri online Cryptwerk listează doar 659 de comercianți care acceptă SHIB ca plată, iar marea majoritate a acestor comercianți sunt necunoscuți. Având în vedere costurile mari de tranzacție ale lui Shiba Inu și volatilitatea crescută, este puțin probabil ca mulți comercianți să fie dispuși să o accepte ca plată.

Un alt motiv pentru a fi sceptic față de Shiba Inu este scăderea rapidă a interesului pentru NFT și investițiile metaverse. Între jumătatea lunii ianuarie și jumătatea lunii aprilie, Google Trends caută interes pentru termenul „NFT” a scăzut cu 65%. Pentru a nu fi mai prejos, căutați interes pentru termenul „metavers” a scăzut cu aproape 75% de la sfârșitul lunii octombrie. După lansarea Shibarium, sunt șanse ca jocurile Shiba Inu și proiectele metaverse să dezamăgească.

Ispititoare Ascunde cuprins

Add Comment