un divorț inevitabil? / Franța / Stade brestois / SOFOOT.com

Pentru a înrăutăți lucrurile la începutul complicat de sezon de la Stade Brest, un nou val tocmai a zguduit nava bretonă: Youcef Belaïli a decis să-și rupă contractul potrivit mai multor mass-media algeriene. Informații refuzate oficial de clubul din Finistère.


Modificat

„După informațiile mele, Youcef Belaïli și stadionul Brestois, s-a terminat! » Este de aceste cuvinte că Saïd Fellak, jurnalist la Canal Algérie, a aprins fitilul luni. Una dintre modalitățile de a înțelege acest presupus dezacord: alungarea jucătorului în timpul călătoriei la Paris. Informații explozive confirmate de Mehdi Amazigh Dahak, fondator și director de publicație al seriozității DZ Fotbal. Contactat, Stade Brestois a fost surprins de panica din jurul cazului său, înainte de a se asigura că nu le-a fost transmisă nicio cerere formală din partea jucătorului sau a reprezentanților săi. Chemat pentru această pauză internațională, Fennec-ul ar trebui să-și găsească drumul înapoi la centrul de antrenament în această miercuri, sau joi, în funcție de zborurile de întoarcere, la fel ca compatriotul său Islam Slimani. Clubul din Finistère confirmă că este planificat un punct între Grégory Lorenzi, directorul sportiv, și internaționalii la întoarcere pentru a face o evaluare inițială a începutului de sezon. La rândul său, tatăl și agentul jucătorului, Abdelhafid Belaïli, nu a răspuns solicitărilor noastre.

Sosit de la Qatar SC în ultima zi a ferestrei de transfer de iarnă 2022, extremul în vârstă de 30 de ani, care ar fi totuși unul dintre jucătorii preferați ai antrenorului Der Zakarian, va fi suflat cald și rece în primele luni cu noul său club ( 3 goluri în 13 meciuri). Internaționalul algerian, care a ajuns la sfârșitul liber profesionist în iunie după un final grozav de sezon, era deja așteptat să plece în această vară. Într-un interviu acordat lui Telegramă în luna mai, deja apăreau câteva semne de ezitare cu privire la viitorul său: „Nu, nu sunt mulțumit. Am sperat că pot face mai mult. Dar inch Allah, sezonul viitor, rămân în Ligue 1 pentru a marca o mulțime de goluri și a face o mulțime de pase decisive. Va fi la Brest? Voia lui Dumnezeu ! » În sfârșit, povestea nu se termină aici. Algerianul revine pentru un sezon suplimentar pe 10 iulie. Știri care îi încântă pe suporterii Brest, conștienți de potențialul jucătorului. Un extremist stâng foarte tehnic, el este capabil să facă diferența și să aibă inspirații geniale, cum ar fi prăbușirea lui împotriva lui Clermont la Le-Blé sau chiar acest pion magnific împotriva lui Monaco. Dar în afară de aceste câteva fulgerări, oraneanul era mai presus de toate neregulat.

Întârzieri, condiție fizică medie și o notă de 50.000 de euro


Deținător de patru ori în acest sezon, bărbatul cu 40 de selecții cu Algeria a oferit două pase decisive în șase meciuri, dar nu a reușit încă să se adapteze pe deplin la Ligue 1. În afară de împotriva lui Bordeaux, anul trecut, nu a jucat niciodată un meci complet. Lipsa lui de profesionalism a fost adesea semnalată, în special din cauza întârzierilor sale la antrenament și a condiției sale fizice nu întotdeauna optime. Brest On Air dezvăluie că jucătorul ar avea chiar și-a trimis vărul în locul lui să facă o baterie de analize medicale anul trecut în iulie înainte de cantonamentul de pre-sezon de la Dinard. Mai rău, eșecurile sale extra-sportive ar exaspera clubul. In conformitate Telegramao factura de 50.000 de euro pentru lucrari de renovare in casa pe care a inchiriat-o in Relecq-Kerhuon nu i-ar fi multumit conducerii de la Brest, neobisnuita sa gestioneze astfel de cazuri.

După opt luni cu Ty’Zefs, Youcef Belaïli se află la o răscruce. Dacă părăsește Bretania prin rezilierea contractului, va lăsa un gust de afaceri neterminate cu suporterii Stade care s-au atașat rapid de profilul său atipic și spectaculos, capabil să dinamiteze întâlniri plictisitoare, ceea ce i-a câștigat să i se acorde deseori lui Francis Le-Blé. ovație. După perioada sa fantomatică la Angers în 2017, sosirea sa în Finistère i s-a părut oportunitatea perfectă pentru el de a-și restabili imaginea și de a-și lansa, în sfârșit, cariera în Europa. Având în vedere potențialul său, este greu să nu fii frustrat văzându-i traiectoria, dar sezonul este încă lung, iar Belaïli își are locul într-un Brest unsprezece destul de împrumutat ofensiv. La 31 de ani, o întoarcere în Golful Persic ar fi pista preferată în cazul plecării. Dacă tendința se va confirma, ar fi un rezultat foarte dezamăgitor pentru cele două părți pentru care această aventură a fost un pariu. Orele care vor sosi vor fi decisive în acest caz, inclusiv Brest, 19e în clasament, ar fi mers bine.

De Thomas Morlec

.

Add Comment